 |
|
-
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - Y - Z - |
| Sıralama: Sektörlere Göre, |
|
|
| |
ÜRÜN ADI |
KİMYASAL İSMİ |
KULLANIM AMACI |
|
|
ACESULFAM-K |
E 950 |
Tatlandırıcı;sukroz çözeltisine göre 200 kat daha fazla Düşük kalorili ve diyabetik ürünler başta olmak üzere şekerleme ve çiklet tipi ürünler unlu mamülle,gazlı-gazsız alkolsüz içecekler,meyve nektarları ,dondurmalar,meyveli yogurtlar,diyabetik amaçlı süt ürünleri. |
| |
|
|
|
|
AEROSIL 200 |
Hidrofilik fumed silika 200m2/g, |
Gıda sanayiinde ve kozmetikte kullanılan tozların akışkanlığını sağlar ve kekleşmesini önler. Sıvıların rheolojisini ve tiksotropisini ayarlar. |
| |
|
|
|
|
AEROSIL 300 |
Hidrofilik fumed silika 300m2/g, |
Gıda sanayiinde ve kozmetikte kullanılan tozların akışkanlığını sağlar ve kekleşmesini önler. Sıvıların rheolojisini ve tiksotropisini ayarlar. |
| |
|
|
|
|
AEROSIL R972 |
Hidrofobik fumed silika |
Sıvı sistemlerin rheolojisini kontrol etmede kullanılır, pudraları akışkan hale getirerek kekleşmeyi önler. Yağ bazlı sistemlere kıvam verir, renkli kozmetikte kullanılır. |
| |
|
|
|
|
ALLURA RED |
E 129, Kirmizi gida boyasi |
Sentetik kirmizi suda cozulen renklendirici Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar. |
| |
|
|
|
|
ALOE VERA 10X, 40X, 100X |
Aloe vera barbendis |
Tüm kozmetik ürünlerinde cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlamak amaçlı kullanılan aktif bakım maddesi. Şampuan, Sıvı sabun (%0,05-0,1), Kremlerde (%0,1-0,5) |
| |
|
|
|
|
AMARANTH |
E 123 |
Sentetik renklendirici. Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar. |
| |
|
|
|
|
AQUALIFE ALG / R |
Yosun önleyici |
Yosunlaşmayı önler ve önceden oluşmuş yosunları öldürür.
Dozaj
Uygulama için indikatif miktar 25 ml/ 10 m³/hafta. Şok uygulama 20 ml/m³
Kullanım Talimatı
Haftada bir ilave edilmelidir. İlave edilen miktar havuza giren kişi sayısına ve hava koşullarına göre değişebilir.Önceden oluşmuş yosunları önlemek için şok uygulama yapılmalıdır. |
| |
|
|
|
|
AQUALIFE DCN / WSG |
Sodyum dicloro isosiyanurat (SDIC %56) |
Kullanım Amacı
Havuz suyu dezenfeksiyonu için çabuk çözünen stabil klor. Aktif klor min. % 56
Dozaj
Normal uygulama için indikatif miktar günde 1-2 gr/m³. Şok uygulama ca 10 gr/m³.
Kullanım Talimatı
% 5-10 luk hazırlanan solüsyon direk havuza veya skimmere verilir. Dozaj pompası kullanıldığı zaman % 5-10 solüsyon tavsiye edilir. |
| |
|
|
|
|
AQUALIFE TCA |
Sodyum tricloro isosiyanurat TCCA %90 granül |
Havuz suyu dezenfeksiyonu için çabuk çözünen stabil klor. Aklor % 90
Toz deterjan, mekanik temizleme tozunda antibakteriel etki için kullanılır.
Dozaj
Normal uygulama için indikatif miktar 4/100 m³ / 7 gün.
Kullanım Talimatı
Ürün tabletleri direk skimmerlere veya klorinatörlere konulmak suretiyle havuza verilmesi tavsiye edilir. Tabletleri direk havuz tabanına atmayınız.
|
| |
|
|
|
|
ASPARTAM |
E 951 |
Tatlandırıcı;sukroz çözeltisine göre 200 kat daha fazla Düşük kalorili ve diyabetik ürünler başta olmak üzere şekerleme ve çiklet tipi ürünler unlu mamülle,gazlı-gazsız alkolsüz içecekler,meyve nektarları ,dondurmalar,meyveli yogurtlar,diyabetik amaçlı süt ürünleri. |
| |
|
|
|
|
BEES WAX 1540 white |
Bees wax beyaz |
Kozmetik alanında emüsyon oluşumunda ve rujlarda kullanılır. İlaç sektöründe draje üretiminde ve mum üretiminde kullanılır. |
| |
|
|
|
|
BEESWAX 8108 WHITE |
Beeswax cera alba E 901 |
Apis melliferanın balmumundan elde edilir. Fiziksel yöntemlerle mum temizlenir. Özel bir adsorbsiyon metodu ile beyazlatılır. Waks peroksit ve safsızlık içermez. Kozmetikte W/O bazlı kremlerde (%1-10), Ruj ve maskaralarda (%1-10), Drajelerin cilalanmasında. |
| |
|
|
|
|
BEESWAX 8109 YELLOW |
Beeswax cera flava |
Apis melliferanın balmumundan elde edilir. Fiziksel yöntemlerle mum temizlenir. Kozmetikte W/O bazlı kremlerde (%1-10), Ruj ve maskaralarda (%1-10), Drajelerin cilalanmasında. |
| |
|
|
|
|
BHT |
Butil hidroksi toluen (E321) |
Yağların atmosferdeki oksijenden etkilenerek oksidasyona uğramasına yani kararmasına karşı kullanılan antioksidandır. Deodorantlar, parfümler, kozmetik kalemler (%0,1-0,8) |
| |
|
|
|
|
BRILLIANT BLUE FCF LAKE BRILLIANT BLUE FCF |
E 133 |
Sentetik renklendirici. Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar. |
| |
|
|
|
|
BTC 1010 E |
Didecyl dimethyl ammonium chloride |
Dezenfektanlar, Havuz Kimyasallarında kullanılır. Dezenfektan olarak çok geniş bir spektruma hitap eder. Dezenfektan (%2-15), Havuz Kimyasalları (%20-50) |
| |
|
|
|
|
BTC 1218-50 |
Benzalkonyum kloride 50% |
Dezenfektanlar, Havuz Kimyasallarında kullanılır. Dezenfektan olarak çok geniş bir spektruma hitap eder. Dezenfektan (%2-15), Havuz Kimyasalları (%20-50) |
| |
|
|
|
|
BTC 2125 M 80 E |
Özel Karışım |
Dezenfektanlar, Havuz Kimyasallarında kullanılır. Dezenfektan olarak çok geniş bir spektruma hitap eder. Dezenfektan (%2-15), Havuz Kimyasalları (%20-50) |
| |
|
|
|
|
CANDELILLA WAX 2039Y |
Candelilla wax E 902 |
Özel temizleme ve beyazlatma metodları ile Candelilla 2039 ve 2039L üretilir. Bunlar FDA-gras (184-1976) da sınıflandırılmış, Avrupa gıda kanunlarına uygun, Food Chemical Codex IV, JECFA/WHO ya uygun çeşididir. Kurutulmuş ve trunçgil meyvelerde parlaklık parlaklık görünüm veya koruyucu tabaka oluşturur.Sakız çikolata ve şekerlemelerde parlatma ve bıraktırıcı ajan olarak kullanılırlar ve ürünü;aroma,nem kaybı gibi değişmelerden korunur. Rujlarda (%5-20) |
| |
|
|
|
|
CARNAUBA WAX T3 |
Carnauba Wax |
Bitkisel bazlı gıda, kozmetik, ilaç endüstrisinde kullanılan kendisine has doğal kokusu ve tadı minimuma indirgenmiş olduğundan tercih edilen bir wakstır. Uygulama sahasına göre (%2-10) |
| |
|
|
|
|
CARNUABA WAX 2442 EU |
E 903 |
Parlatıcı ve yapışmayı önleyici ajan. Kurutulmuş ve trunçgil meyvelerde parlaklık parlaklık görünüm veya koruyucu tabaka oluşturur.Sakız çikolata ve şekerlemelerde parlatma ve bıraktırıcı ajan olarak kullanılırlar ve ürünü;aroma,nem kaybı gibi değişmelerden korunur. |
| |
|
|
|
|
DYNACET 285 |
Diacetylated Monoglycerides |
|
| |
|
|
|
|
DYNASAN 118 |
Tristearin E 1518 |
Kristallenmeyi hızlandırıcı Çikolata, kuvertür, kaplama maddeleri ve yağ içeren ürünlerde yağın katılaşmasını sağlayarak kristalleşmeyi hızlandırır. Ilaçta da kristallenmeyi hızlandırıcı olarak kullanılır. |
| |
|
|
|
|
GLİSERİN FARMA |
E 422, Gliserin |
Nemlendirici ajan, dolgu maddesi. Unlu mamüller,başta olmak üzere çiklet ve şekerleme,dondurma,maşmolov. |
| |
|
|
|
|
HOTMELT ETİKETLEME |
Hotmelt |
Cam şişe, PVC ve polietilen ambalaj etiketleme 160 - 180 C Sıcak etiketlemede kullanılır |
| |
|
|
|
|
INWITOR 308 |
Glyceril caprilat |
Emülgatör,yardımcı emülgatör,ısıtma ajanı ve absorbsiyon arttırıcı olarak kullanılan polar yarı esteri. Transdermal aletlerd,anti mikrobiyel etkiyi destelemk ve absorbsiyonu arttırmak için kullanılır. |
| |
|
|
|
|
INWITOR 491 |
Glyceryl mono stearete |
Kozmetik, gıda ve ilaç sanayiinde emülgatör olarak kullanılır. HLB sayısı 3,8 olduğundan dolayı emülgatör, ko emülgatör , stabilizatör ve dispersyon aracı olarak kullanılır. Cilt bakım ürünlerinde (%2-10),Şampuan(%1-3) |
| |
|
|
|
|
INWITOR 600 |
Polyglyceril-3 polyricinoleate/ PGPR (E476) |
w/o emülgatörü. Alışkanlık geliştirici,homejenizasyonu arttırıcı,emülgatör İlaç ve gıda sektöründe düşük kalorili kremalar,salata sosları,çikolata bazlı şekerlemelerde. |
| |
|
|
|
|
JELATİN 200-160-80 |
|
Kıvam arttırıcı,yapıştırıcı jelleştirici,berraklaştırıcı ajan Et ve süt ürünleri,dondurma,meyva suyu ve şarap,jöleler,şekerlemeler. |
| |
|
|
|
|
LAUROSORB ML 20 |
Polysorbat-20 |
Emulgatör.w/o fazlarının emülasyonu için kullanılır. Krem ve Losyon(%0.2-0.5) |
| |
|
|
|
|
MIGLIOL 812 S |
MCT Yağı |
Parlatıcı,yağlayıcı,yapışmayı engelleyici ajan; solvent taşıyıcı Kuru meyve ve şekerlemelerde parlatıcı,bebek mamaları,diet ürünler,pastacılık,gıda katkıları ve aramolar |
| |
|
|
|
|
MIGLIOL 818 |
Caprilic Capric Linoleic Triglyceride |
Yükek çözünürlük ve yayılma özelliğine sahip ester. Susuz ve emüsiye sistemelrde aktif madde taşıyıcısı olarak kullanılabilir. Damar içi alınan, oral ve cilt üzerine tatbik edilen ilaçlarda kullanılabilir. |
| |
|
|
|
|
MIGLIOL 864 |
|
Sabunlaşma değeri 305-335 olan,Carnauaba ve Beeswax içeren parlatıcı ve yağlayıcı ajan Sakız,jelibon,kuru üzüm ve kayısı gibi yapışma riski olan ürünlerde parlatma ajanı olarak kullanılır. |
| |
|
|
|
|
MIGLIOL 866 |
|
Sabunlaşma değeri 310-340 olan,Carnauba ve Beeswax içeren parlatıcı ve yaglayıcı ajan Sakız,jelibon,kuru üzüm ve kayısı gibi yapışma riski olan ürünlerde parlatma ajansı olarak kullanılır. |
| |
|
|
|
|
MONO PROPILEN GLIKOL (USP) |
Mono propilen glikol USP (E1520) |
Kozmetikte ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma etkisi, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak. Jöle (%1-5), Şampuan (%0,5-5), Kremler (%5-10), Güneş sütü (%5-10) |
| |
|
|
|
|
Photosensitising Boya |
|
|
| |
|
|
|
|
Pullulan |
Suda Çözünebilen Polisakkarit |
cilt bakım ürünleri, saç bakım ürünleri ve yüz temizleme ürünlerinde yumuşaklık vermek için kullanılır. Çok iyi film oluşturucudur, antisatik, oksijen geçirmeme ve yağa dayanıklılık özellikleri vardır. İlaç sektöründe tablet kaplama ve aktif madde yardımcı ürün olarak kullanılır. |
| |
|
|
|
|
Pullulan |
|
|
| |
|
|
|
|
QUINOLINE YELLOW LAKE QUINOLILİNE YELLOW |
E 104 |
Sentetik renklendirici Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar. |
| |
|
|
|
|
SIDENT 22S |
Percipitated silika |
Küçük partikül büyüklüğünde, düşük yüzey alana sahip, düşük yağ emme kapasitesi olan ve orta partikül sertliği olan bir silikadır. Diş macununa kıvam verme amaçlı kullanılır. (%6-12) |
| |
|
|
|
|
SIDENT 8 |
Percipitated silika |
Küçük partikül büyüklüğünde, düşük yüzey alana sahip, düşük yağ emme kapasitesi olan ve az partikül sertliği olan bir silikadır. Çocuklara yönelik dişmacunu (%5-8) |
| |
|
|
|
|
SIDENT 9 |
Percipitated silika |
Küçük partikül büyüklüğünde, düşük yüzey alana sahip, düşük yağ emme kapasitesi olan ve orta partikül sertliği olan bir silikadır. Yetişkin, standart dişmacunu üretiminde (%14-18) |
| |
|
|
|
|
SODYUM ETİL PARABEN |
E 215 |
Koruyucu antibakteriyel Balık ürünleri,mayonez,baharatlı soslar,salata sosları,hardal,süt içeren karışımlar,şekerleme,çikolata,bisküvi ve keklerin uzun süreli korunmasını sağlar.(%0.7-2.5) |
| |
|
|
|
|
SODYUM PROPİL PARABEN |
E 217 |
Koruyucu antibakteriyel. Balık ürünleri,mayonez,baharatlı soslar,salata sosları,hardal,süt içeren karışımlar,şekerleme,çikolata,bisküvi ve keklerin uzun süreli korunmasını sağlar.(%0.7-2.5) |
| |
|
|
|
|
SODYUM SAKKARİn |
E 954 |
Tatlandırıcı; sukroz çözeltisine göre 300 kat daha fazla Düşük kalorili ve diyebetik ürünler başta olmak üzere şekerleme ve çiklet tipi ürünler,unlu mamüller,gazlı-gazsız alkolsüz içecekler,meyve nektarları,dondurmalar,meyveli yogurtlar,diyabetik amaçlı süt ürünleri. |
| |
|
|
|
|
SODYUM SİKLAMAT |
E 952 |
Tatlandırıcı ;sukroz çözeltisine göre 30-50 kat daha fazla Düşük kalorili ve diyabetik ürünler başta olmak üzere şekerleme ve çiklet tipi ürünler unlu mamülle,gazlı-gazsız alkolsüz içecekler,meyve nektarları ,dondurmalar,meyveli yogurtlar,diyabetik amaçlı süt ürünleri. |
| |
|
|
|
|
TARTRAZINE LAKE |
TARTRAZINE LAKE |
Sarı yağda disperse olabilen boya. Gıda da kullanılabilir. Oil dispersiable yellow food color. |
| |
|
|
|
|
TARTRAZINE LAKET TARTRAZINE |
E 102 |
Sentedik renklendirici. Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar. |
| |
|
|
|
|
TEQGUARD BP |
Butil paraben B.P |
Yağ fazı koruyucusudur. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4) |
| |
|
|
|
|
TEQGUARD EP |
Etil paraben BP |
Yağ fazı koruyucusudur. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4) |
| |
|
|
|
|
TEQGUARD EP |
E 217 |
Koruyucu antibakteriyel Balık ürünleri,mayonez,baharatlı soslar,salata sosları,hardal,süt içeren karışımlar,şekerleme,çikolata,bisküvi ve keklerin uzun süreli korunmasını sağlar.(%0.7-2.5) |
| |
|
|
|
|
TEQGUARD MP |
Methyl paraben |
Yağ fazı koruyucusudur. Kozmetikte O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sanayiinde kullanılır. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4) |
| |
|
|
|
|
TEQGUARD MP NA |
Metil paraben sodyum BP |
Su fazı koruyucusudur. Kozmetikte O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılır. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4) |
| |
|
|
|
|
TEQGUARD PP NA |
Propyl paraben sodium |
O / W ve W / O emülsiyonlarında, ilaç ve gıda sektörlerinde kullanılan su fazı koruyucusu. İlaç, gıda, kozmetik (%0,1-0,4) |
| |
|
|
|
|
TINAMUL |
Sertleştirilmiş yenebilir yağlardan yapılmış karışım (E471) |
Badem, Fıstık ezmeleri, tahin ve helva için özel emülgatör. |
| |
|
|
|
|
TITANYUMDIOKSIT |
TiO2 |
Sentetik renklendirici. Meyve suları ve toz içecekler,unlu mamüller,süt ürünleri,çiklet ve şekerlemeler,et ve balık ürünleri,konserve meyve ve sebzeler,tatlılar,çorbalar,soslar. |
| |
|
|
|
|
Trehalose |
|
|
| |
|
|
|
|
WITAFROL |
Gıda sanayi için silikonsuz köpük kesici E471 |
Köpük kesici silikonsuz Süt ürünleri, patates ürünleri ve nişasta üretimi, mayacılık,şeker üretimi,biracılık ve reçel,pekmez. |
| |
|
|
|
|
XANTAN GUM |
E 415 |
Kıvam arttırıcı,stabilizatör ve taşıyıcı ajan Sahlep,toz içecekler,dondurma,salata sosları,keyçap ve mayonez,toz çorbalar ve ilaç sanayi |
| |
|
|
|
|
ZOHAR GLST SE |
Glyceryl mono stearete |
Kozmetik, gıda ve ilaç sanayiinde emülgatör olarak kullanılır. HLB sayısı 3,8 olduğundan dolayı emülgatör, ko emülgatör , stabilizatör ve dispersyon aracı olarak kunılır. Cilt bakım ürünlerinde (%2-10),Şampuan(%1-3) |
| |
|
|
|
|
|
|
| |
|
|
|